Петък 29, Март 2024г.

Правила и задължения на родителите

РОДИТЕЛИ

Чл. 50. ал. 1. Родителите са длъжни да осигуряват присъствието на децата си в училище, да присъстват на организираните родителски срещи, да се информират за поведението и  техните прояви.

ал.2. Родителите имат право да бъдат избирани в училищното настоятелство, да спонсорират и подпомагат училището за различни мероприятия и обогатяват МТБ.

ал.3. Задължения на родителите /настойника/ - в началото на учебната година да се запознаят с класния ръководител и настоящия правилник, като удостоверят това с писмена декларация.

ал.4. Родителите подписват декларация  за съгласие/ несъгласие  за публикуване в сайта  на училището,в печетни издания ифеисбук-страницата на училището на снимки с детето им от участия в училищни мероприятия.

ал.4. Да осигуряват присъствието на децата си в училището за времето, през което те подлежат на задължително обучение / до 16 год./.

ал.5. Да следят за успеха и поведението на детето си, като изискват в края на седмицата бележника и го разписват.

ал.6. Да контролират външният вид на ученика.

ал.7. Ежеседмично да изискват от ученика и да разписват ученическата му книжка.

ал.8. Да възстановяват своевременно нанесените щети от ученика.

ал.9. Да посещават редовно родителските срещи и всички общо училищни изяви.

ал.10. При възникнали въпроси от страна на родителите, последните могат да си уредят среща със съответните учители, а при необходимост от спешна среща, без предварителна уговорка – влизането в училището става в присъствието на дежурния учител и след вписване на паспортните данни на посетителя . Не се допуска родител еднолично да изяснява конфликти възникнали между неговото дете и друг ученик, без присъствието на родител на другия ученик и на учител.

Сподели: